Waarvan zijn onze produkten gemaakt?

Materialen

erlijke wollen sokken fairtrade organic hirsch 030Het grootste en één van de belangrijkste zintuigen van je lichaam is je huid. Met je huid voel je. Je huid helpt mee om de juiste lichaamstemperatuur te houden en hij beschermt ons tegen het verlies van vocht en warmte, tegen koude hitte en straling maar het beschermt ons ook tegen het binnendringen van micro-organismen.

Wol en wol/zijde

Damesonderhemd kant taupe klein-1Veel mensen, en vooral kinderen, hebben het vaak koud en vinden het lastig om hun warmtehuishouding goed te verzorgen. Dit is logisch, omdat een kleine baby veel energie moet steken in zijn ontwikkeling. Als hij dan al zijn energie moet steken in het warm houden van zijn lijfje is dat niet bevorderlijk voor zijn ontwikkeling. Natur-el verkoopt daarom ondergoed/onderkleding van een wol/zijde of wollen kwaliteit. Deze materialen staan er om bekend dat zij de natuurlijke eigenschappen hebben om je lichaamstemperatuur aan te nemen en overtollige warmte weer af te geven. Ook neemt wol vocht op, en geeft het op natuurlijke wijze weer af. Wol reinigt zich als het ware zelf. Bijkomend voordeel is, dat je deze daarom niet hoeft te wassen! Met wol/zijden of wollen ondergoed (niet te verwarren met de ouderwetse kriebelige borstrokken van weleer!) ben je verzekerd van een goede warmtehuishouding, het hele jaar door!

Bamboe

damesmode featuredBamboe is een enorm sterke vezel die, naast zijn lange levensduur, nog een heleboel andere voordelen heeft. In een kledingstuk dat gemaakt is van bamboe zul je niet gauw last hebben van hitte, omdat bamboe 4 keer sneller dan katoen zweet kan absorberen en verdampen. Naast dat je bamboe niet hoeft te strijken (het kreukt bijna niet!) voelt het zacht als zijde. Vieze luchtjes, zoals je die kent van synthetische stofjes zijn verleden tijd door de anti bacteriële stof die Bamboe van natura heeft. Onze shirtjes van Päälä zijn van bamboe gemaakt, kortom: We love bamboe!

Biologisch Katoen

De katoenen kledingstukken zijn gemaakt van biologische katoen en zijn geproduceerd volgens de Global Organic Textile Standard. Biologische katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Ook de bleekmiddelen en verfstoffen die tijdens het productieproces worden gebruikt zijn milieuvriendelijk.

Geef een reactie