Hennep – hoe zit dat?

Hennep, hoe zit dat?

Hennep kleding wordt gemaakt van de Cannabisplant. Onze hennep kleding is vaak een mix van hennep en katoen, omdat pure hennep vaak stug is. Hennep is tien maal zo sterk als katoen, en gaat daarom langer mee: dat is duurzaam!
De cannabisplant heeft weinig last van ongedierte, bij het produceren van hennep zijn pesticiden overbodig. Hennep kleding heeft vele pluspunten voor degene die het draagt. Het absorbeert vocht beter, is minder toxisch, en houdt meer UV stralen buiten. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit bleek dat hennep de groei van bepaalde (stafylokok) bacteriën tegen gaat. Mensen met een gevoelige huid zouden er dus wel eens baat bij kunnen hebben hennep te dragen.

Hoe was ik hennep?
Hennep kan gewoon op 30 graden gewassen worden. Het wordt vaak zachter nadat het een aantal keren is gewassen. Hennep hoeft in principe niet gestreken te worden, en is lichter dan vele andere stoffen: het droogt daarom snel!

Hennep staat garant voor schone kleding. Wist je dat je bijvoorbeeld bij een t-shirt dat voor de helft is gemaakt van hennep, minimaal 3.000 liter water bespaart ten opzichte van een t-shirt gemaakt van gangbaar katoen?

Wij hebben op dit moment alleen hennep dameskleding, maar wij kunnen herenkleding voor u bestellen.
Vraag naar de mogelijkheden mail: vera@natur-el.nl

Geef een reactie