Miss Green basic shirt * Alex white *

Bestel vandaag nog: snelle verzending!
  • Overzicht
  • Miss Green duurzaam basic shirt wit

    - 95% biologisch katoen 5% lycra
    - perfecte basic met een v-hals
    - in meerdere basic kleuren
    - maat XS t/m XXL

Product details

Miss Green duurzaam basic shirt * Alex white *

Miss Green duurzaam basic shirt biologisch katoen Alex wit

een basic shirt met een v-hals, dat is toch eigenlijk een item dat iederee duurzame mode liefhebber in zijn kast moet hebben hangen of liggen? Dit duurzame shirt van biologisch katoen is super zacht en heeft een te gekke pasvorm. De v-hals is voor veel vrouwen erg flatterend. Bij een grotere buste kiezen vrouwen graag voor een v-hals. Een v-hals is vrouwelijken makkelijk als shirt voor gewoon zo, of met bijvoorbeeld een jasje er overheen.

Een duurzaam basic shirt van biologisch katoen

is een perfect aanvulling op je duurzame garderobe, of een fijn begin om je kast juist te verduurzamen. Biologisch katoen is zacht en vrij van schadelijke stoffen zoals de gewone basics die je veelal in de winkes zult vinden. Miss green hecht daarnaast grote waarde aan het fair en eerlijk produceren van de kleding. Een win-win situatie dus. (Al is dat een vreselijke uitdrukking :-) 

Hoe was ik mijn duurzame basic van biologisch katoen nou het beste?

Goeie vraag: goed wassen lijkt in de praktijk nog niet altijd mee te vallen. Maar met deze simpele tips kom je vast een heel eind. Katoen kun je wassen op 30 graden. Katoen kan krimpen als je het in de droger droogt, dus zet die alsjeblieft op marktplaats. Donkere kleding was je met wasmiddel dat geschikt is voor donkere kleding. Weinig wasmiddel, let op de dosering! Doe je wastrommel niet te vol. Dat voorkomt wasstrepen. Die je er vervolgens niet of nauwelijks meer uitkrijgt! Zeker met donkere kleding wil het daar nog wel eens misgaan. Wasverzachters zijn verboden, want: slecht voor het milieu, en voor je kleding. Eigenlijk beschadig je je kleding bij elke wasbeurt, en wasverzachters, heet wassen en strijken doen daar nog een schepje bovenop. Gaan je oksels toch ruiken? Probeer dan eens baking soda, dat is niet schadelijk voor het milieu (er zijn zelfs mensen die er Deo en tandpasta van maken!) en ook je wasmachine en kleding kan dat goed hebben. Nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik heb het alleen nog niet op wol durven proberen.

Gaatjes in mijn (katoenen) kleding, hoe komt dat?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Riemen, knopen, autogordels, gespen: alle metalen werken niet zo lekker met (kwetsbare) stoffen. Bij dunne stoffen, zoals bij t-shirts is de kans het grootst. Sinds ik weet, dat metaal en katoen niet zo lekker samengaan, let ik er extra op als ik bijvoorbeeld zit dat er geen stof " klem" zit tussen mijn buik en mijn broek. Ook zorg ik dat alle ritsen in de wasmachine altijd dicht zijn, zodat deze geen beschadigingen kunnen veroorzaken. Sindsdien heb ik geen gaatjes meer. Helaas is dit niet helemaal te voorkomen, en heeft de een vaker pech dan de ander. Ook in duurzame stoffen kunnen helaas gaatjes ontstaan. Wij kunnen hier geen garantie op geven.

Kom je passen in de winkel? Dat kan! 

Rotterdam, zwaanshals 376, daar vind je onze grote duurzame collectie voor dames en heren. 150m2 duurzaam paradijs :-) 

 

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen