Engel Natur - Wol zijde coltrui dames * burgund ribbel *

Bestel vandaag nog: snelle verzending!
  • Overzicht
  • Engel Natur wol zijde dames coltrui burgund ribbel

    -Merk: Engel natur
    -in meerdere kleuren en maten
    -70% wol en 30% zijde (biologisch)
    -IVN best gecertificeerd

Product details

Coltrui wol zijde dames *burgund ribbel urban eco* - Engel Natur

Engel Natur wol zijde dames coltrui burgund ribbel

Wij zeggen altijd, doe jezelf een plezier, en gun jezelf een wolletje.  Maar, wat is nou eigenlijk een " wolletje" ? Over het algemeen bedoelen we daarmee onze wol zijde ondergoed. Maar, dit kan evengoed zoals dit heerlijke truitje met col van wol en zijde zijn. Je draagt wollen ondergoed het best op je blote huid. Wol is een holle vezel en neemt daardoor je lichaamstemperatuur aan, en isoleert dit. Door de schubben, zoals bij je eigen haar, ademt wol in tegenstelling tot zijn synthetische  " vrienden" .

Deze coltrui is gemaakt van 70% merinoswol en 30% zijde

De wol is biologisch en gecertificeerd met het ivn best certificaat. Dit is eigenlijk het allerbeste wat je in biologische wol kunt vinden. Dit shirt valt aangesloten. Wol en wol zijde is enorm rekbaar, maar het is het mooist als het goed aansluit, omdat dan de wol het beste zijn werk kan doen. Deze coltrui heeft een opstaand collectje, hij isn iet dubbel zoals bij de andere colletjes. De wol heeft een ribbel en is voelbaar en zichtbaar luxe afgewerkt.

Wol is zelfreinigend

In principe hoef je wol daarom niet te wassen. Het beste zorg je voor je wol, als je het na het dragen 24 uur laat rusten. Je kunt je hemd, shirt of longsleeve dan in de badkamer, of een nachtje buiten hangen om te luchten. De lanoline versterkt dit zelfreinigende proces. Dit wordt, als je wol een klein beetje vochtig wordt, een beetje " zepig". Het is niet gek om je wol en half jaar niet te wassen. Maar het is wel belangrijk om je wol te luchten.
Na het wassen trek je je shirt vooral in de lengte in vorm. Doe je dit niet, dan kan hij, door het wassen, krimpen. Trek je je shirt in de lengte weer in vorm, zal hij lekker lang blijven. Handig, want dan kun je hem in je broek of rok dragen. Blijft je rug lekker warm.

Meer weten? Kom dan eens langs in onze winkel in Rotterdam!

We hebben dit ondergoed voor zowel kinderen als volwassenen: dames en heren.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen