ARMEDANGELS shirt * Jilaa golden khaki *

Bestel vandaag nog: snelle verzending!
 • Overzicht
 • Armedangels duurzaam vegan shirt

  - 100% tencel
  - perfecte basic
  - in meerdere basic kleuren
  - maat XS t/m XL
  - loose fit
  - let op de wasadviezen

Product details

ARMEDANGELS shirt * Jilaa golden khaki *

Armedangels duurzaam vegan shirt met korte mouw

een basic vegan shirt in een toffe kleur Khaki, dat is toch eigenlijk een item dat iedere duurzame mode liefhebber in zijn kast moet hebben hangen of liggen? Dit duurzame shirt van tencel, of ook wel vegan zijde, is super zacht en heeft een te gekke wijdere pasvorm. De korte mouw is fijn als het warm is, maar kan ook uitstekend onder een jasje als het fris is. De stof is een hele dunne vegan tricot, en is een wijder vallend model. 

Een duurzaam vegan basic shirt van tencel

is een perfect aanvulling op je duurzame garderobe, of een fijn begin om je kast juist te verduurzamen. Tencel is super zacht en vrij van schadelijke stoffen zoals de gewone basics die je veelal in de winkels zult vinden. Armedangels hecht daarnaast veel waarde aan het fair en eerlijk produceren van de kleding. Een win-win situatie dus. (Al is dat een vreselijke uitdrukking :-) 

Hoe was ik mijn duurzame basic van tencel nou het beste?

Goeie vraag: goed wassen lijkt in de praktijk nog niet altijd mee te vallen. Maar met deze simpele tips kom je vast een heel eind. Tencel kun je wassen op MAXIMAAL 30 graden. Liever koud. Tencel kan krimpen als je het in de droger droogt, dus zet die alsjeblieft op marktplaats. Donkere kleding was je met wasmiddel dat geschikt is voor donkere kleding. Weinig wasmiddel, let op de dosering! Doe je wastrommel niet te vol. Dat voorkomt wasstrepen. Wasstrepen zijn vervelend, en vlekken die je er vervolgens niet of nauwelijks meer uitkrijgt! Zeker met donkere kleding wil het daar nog wel eens misgaan. Wasverzachters zijn verboden, want: slecht voor het milieu, en voor je kleding. Eigenlijk beschadig je je kleding bij elke wasbeurt, en wasverzachters, heet wassen en strijken doen daar nog een schepje bovenop. Gaan je oksels toch ruiken? Probeer dan eens baking soda, dat is niet schadelijk voor het milieu (er zijn zelfs mensen die er Deo en tandpasta van maken!) en ook je wasmachine en kleding kan dat goed hebben. Nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik heb het alleen nog niet op wol durven proberen.

Gaatjes in mijn (katoenen) kleding, hoe komt dat?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Riemen, knopen, autogordels, gespen: alle metalen werken niet zo lekker met (kwetsbare) stoffen. Bij dunne stoffen, zoals bij t-shirts van katoen, bamboe of tencel is de kans het grootst. Sinds ik weet, dat metaal en (katoenen) dunne stoffen niet zo lekker samengaan, let ik er extra op als ik bijvoorbeeld zit dat er geen stof " klem" zit tussen mijn buik en mijn broek. Ook zorg ik dat alle ritsen in de wasmachine altijd dicht zijn, zodat deze geen beschadigingen kunnen veroorzaken. Sindsdien heb ik geen gaatjes meer. Helaas is dit niet helemaal te voorkomen, en heeft de een vaker pech dan de ander. Ook in duurzame stoffen kunnen helaas gaatjes ontstaan. Wij kunnen hier geen garantie op geven.

Kom je passen in de winkel? Dat kan! 

Rotterdam, zwaanshals 376, daar vind je onze grote duurzame collectie voor dames en heren. 150m2 duurzaam paradijs :-) 

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen