keuzes maken…

Onlangs zijn wij op inkoop voor de winter 2015/2016 op de Innatex (internationale natuur textiel beurs) in Wallau bij Frankfurt geweest. 280 bekende en wat minder bekende merken voor natuurlijke mode lieten zien wat er allemaal te koop is voor de voor ons nog zo verre winter van volgend jaar.

Meestal weten we precies waar we naar toe moeten, onze vaste merken, maar we hebben nu een echte stenen winkel en
leveranciers welke we andere jaren gewoon links konden laten liggen moesten nu wel bezocht worden. Het inkopen voor een winkel is toch iets anders dan voor een webshop. Truien, broeken, jurken en jassen zijn bijvoorbeeld moeilijker te verkopen via de site… Maar nu horen deze items ineens wel tot de mogelijkheden.

Wat een keus, wat een kleuren, materialen en patronen…We werden er een beetje door overweldigd.

De hele zaterdag van stand naar stand..hier naar een verhaal luisteren over verantwoorde spijkerbroeken, daar over het niet gecertificeerde (maar toch wonderschone) jurkje van alpacawol…

Zelfs een verhaal over spenen en het nut van de verschillende vormen hield ons bezig. Wel of geen plantaardige kleurstoffen en op welke wijze zijn de schapenvachten gelooid.
We wisten niet wat we allemaal hoorden…’s avonds in het hotel de belangrijkste informatie nog eens nalezen en bespreken..Weloverwogen een besluit nemen, welk merk, wel of niet en waarom.

Het waarom was uiteindelijk onze graadmeter. Want Waar staat Natur-el voor?
“Natur-el staat voor mooi, eerlijk, biologische onder-en bovenkleding waarvan het verhaal in zijn totaliteit klopt”
Om dit te waarborgen, letten wij op certificaten als: IVN best, GOTS en Demeter

Als dit je uitgangspunt is, kun je zelfs op een beurs als de INNATEX een hele boel merken schrappen en, tot onze grote teleurstelling, óók merken die wij tot dusver voerden. Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van hen, maar ook de wonderschone alpaca jurkjes en ander moois wat er te krijgen was.
Het voelde goed om bij ons standpunt te blijven “gaan voor verantwoorde certificeerde en biologische kleding”

Jullie mogen je verheugen op een met zorg samengestelde collectie die klopt, waar wij en jullie hopelijk ook, heel blij mee zullen zijn!

Laat de volgende winter maar komen!

Liefs, Angelika en Vera

 

Geef een reactie