Hoe het allemaal begon…

Natur-el bestaat dit jaar alweer 10 jaar! Een goed moment om eens terug te blikken, hoe het allemaal begon..

Natur-el is ontstaan vanuit een behoefte. Mijn zus, die destijds met Natur-el is gestart, had een zoontje welke erg last had van een gevoelige huid en eczeem. Door een zoektocht naar kleding die haar zoontje zou kunnen verdragen kwam ze uit bij biologisch kleding.
Biologische kleding is niet behandeld met pesticiden, en daarom niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor ons als mens.
Biologische kleding was op dat moment nog niet veel verkrijgbaar, ook wol zijde, wat prikkel reducerend werkt (bijzonder belangrijk voor kindjes met eczeem) was moeilijk te vinden.
Daarom besloot zij, dit zelf aan te bieden in de vorm van een webshop, zo kon zij vanuit huis werken en bij haar kindje blijven. Destijds hadden we ongeveer 35 verschillende artikelen in het assortiment. 10 jaar later, zijn dat er over de 600 (!)

De naam Natur-el kom voor uit: Natur-, Duits voor Natuur, wij hebben Duitse “roots” , (dit verklaart ook de eventuele spelfouten die je op de website vindt 😉 En E L , de initialen van mijn zus. Dit maakt samen Natur-el.

In de 10 jaar zijn een hoop ontwikkelingen geweest: Mijn zus vertrok voor een onbekende tijd naar Dubai met haar gezin, en mijn moeder Angelika, nam zo lang de webshop waar. Met veel ijver en plezier pakt zij tot op heden jullie pakketjes in. Zonder Angelika was Natur-el absoluut onmogelijk 🙂
Toen mijn zus terugkeerde uit Dubai besloot zij om zich meer op andere dingen te richten. Angelika besloot Natur-el voort te zetten, omdat zij zag hoe belangrijk het was, dat kindjes en hun ouders wolletjes konden dragen.

Toen ik een paar jaar geleden ziek werd, heb ik besloten het roer volledig om te gooien.Ik stond op dat moment nog voor de klas op de Vrije School in Rotterdam. Aanvankelijk wilde ik een eigen label met duurzame maatpakken ontwikkelen. Langzaamaan werd ik door Angelika meer en meer betrokken bij Natur-el. Dit beviel zó goed, dat ik het maat-pakken plan in de koelkast heb gezet, en besloot om samen met Angelika het roer van Natur-el helemaal om te gooien.
Niet omdat het niet goed was zoals het was, maar omdat ik zag dat de behoefte naar duurzame kleding groeide, en ik een groter en breder publiek wilde aanspreken.
Mijn doel werd: “Duurzame mode uit het geitenwollen-sokken-hokje halen” én “wolletjes toegankelijk en bekend maken bij iedereen.”
Want, en zo zien we het nog steeds, niets is fijner dan een fijn wol zijden hemd op je huid.
Om dit te bewerkstelligen hebben we een nieuwe website laten maken, en een winkel in Rotterdam geopend.
Hier begon ook de uitbreiding van Natur-el met mooie fashionable eco-mode. Want,

“mode moet mooi zijn, maar het verhaal moet ook kloppen”.

Stukje voor stukje breiden we uit, steeds meer mooie merken worden ontdekt, en steeds meer klanten weten ons te vinden.
Als enige winkel in Rotterdam die compleet eerlijk en duurzaam is, zijn wij uitgegroeid tot een “hotspot”,waar elke eco-fashion-lover moet zijn geweest 🙂

Wij zijn ontzettend trots en blij en pakken tot op de dag van vandaag jullie pakketjes met veel plezier en zorg in, staan wij voor al jullie vragen klaar, verwelkomen jullie graag in de winkel en zijn bovenal heel erg dankbaar voor jullie vertrouwen in ons, want zonder jullie was dit alles niet gelukt!

Daar voor Dank:
Jullie zijn geweldig!!

Geef een reactie